2017. január 12., csütörtök

Kalligráfia Workshop - Január 28 - betelt!Kézírás - a nagyrabecsülés legmagasabb szintű jele. Még mindig. Vagy egyre inkább. 

A szépírást - kalligráfiát - sokféleképpen határozzák meg, és sokféle indíttatásból tanulják. Én egyszerűen csak azért tanultam, mert szép. A szépség lenyűgöz. És a kalligráfiának is ezerféle arca van, mint minden szépségnek. Mindenki megtalálhatja benne az őt lenyűgöző stílusokat, vonásokat. 

Ebből az ezer szépségből mutatom meg azt, amit én már megismerhettem. 
Ez egy alapozó workshop lesz, egyaránt megfelelő kezdőknek, illetve azoknak a haladóknak is, akik úgy érzik, jót tesz felfrissíteni egy kicsit az alapokat. 

Az egyik legsokoldalúbb betűtípus, a reneszánsz olasz kancellária, modern nevén ITALIC alapjait és változatait fogjuk áttekinteni az alapvonásoktól egyszerűbb szövegekig. Ez nem azt jelenti, hogy más stílusba ne tekinthetnénk bele, ha úgy érzitek, szükség van rá. A későbbiekben sor kerül tematikus, az egyes betűtípusokkal és/vagy eszközökkel foglalkozó workshopra is. 


A szükséges eszközök (klasszikus, egyenes tollszár, vágott tollhegyek 1-5 mm szélességben, tinták, gyakorlólapok, oktatóanyag) természetesen biztosítva lesznek. Viszont mindenki bátran elhozhatja az esetleg már meglévő arzenálját is, én megmutatom, hogyan hozza ki belőle a legtöbbet. Időpont: 2017. Január 28.

13:00 - 19:00 óra

Helyszín: Tamariska Ház

Budapest 1215. Katona József u. 54. (Temesvári u. sarok)

Megközelíthető:
71-es autóbusszal Csepel, Szent Imre térről, Komáromi utca megállóhely
Parkolni a Temesvári utca felől az utcán ill. a Ház udvarán lehet
Részvételi díj:                         16.000.- Ft


Jelentkezés e-mailben:        buzoganyd@gmail.com

A jelentkezést követően küldöm el a részvételi díj 50%-ának megfelelő, azaz 8000.- Ft értékű díjbekérőt. Ennek az összegnek a beérkezése érvényesíti a jelentkezést. A fennmaradó rész legkésőbb a workshop napján fizetendő. Akinek úgy egyszerűbb, a teljes összeg is fizethető átutalással, amennyiben a workshopot megelőzően beérkezik. 

Üdvözlök mindenkit, és szeretettel várlak.


Dezső
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MÉG 3 HELY - február 17- Kalligráfia workshop, Copperplate alapok

Copperplate, avagy angol folyóírás, avagy Engrosser's/Engraver's Script, stb... a latin betűs kalligráfia egyik legszebb, leglátv...