2017. február 1., szerda

Kalligráfia workshop, alapozó, február 26

Kézírás - a nagyrabecsülés legmagasabb szintű jele. Még mindig. Vagy egyre inkább. 

A szépírást - kalligráfiát - sokféleképpen határozzák meg, és sokféle indíttatásból tanulják. Én egyszerűen csak azért tanultam, mert szép. A szépség lenyűgöz. És a kalligráfiának is ezerféle arca van, mint minden szépségnek. Mindenki megtalálhatja benne az őt lenyűgöző stílusokat, vonásokat. 

Ebből az ezer szépségből mutatom meg azt, amit én már megismerhettem. 

Ez egy (ismét) alapozó workshop lesz, egyaránt megfelelő kezdőknek, illetve azoknak a haladóknak is, akik úgy érzik, jót tesz felfrissíteni egy kicsit az alapokat. 

Az egyik legsokoldalúbb betűtípus, a reneszánsz olasz kancellária, modern nevén ITALIC alapjait és változatait fogjuk áttekinteni az alapvonásoktól egyszerűbb szövegekig. Ez nem azt jelenti, hogy más stílusba ne tekinthetnénk bele, ha úgy érzitek, szükség van rá. A későbbiekben sor kerül tematikus, az egyes betűtípusokkal és/vagy eszközökkel foglalkozó workshopra is. 
A szükséges eszközöket (klasszikus, egyenes tollszár, vágott tollhegyek 1-5 mm szélességben, tinták, gyakorlólapok, oktatóanyag) természetesen biztosítom. Ezeket az eszközöket természetesen haza lehet vinni. Viszont mindenki bátran elhozhatja az esetleg már meglévő arzenálját is, én megmutatom, hogyan hozza ki belőle a legtöbbet.

Részvételi díj: 16.900.- Ft

Helyszín a csodálatos Az Asztalom Műhelye, ahol nem mellesleg egy csomó egyéb inspiráció is vár benneteket:

Az Asztalom Műhelye

Cím: 2100 Gödöllő, Szilhát u. 40.

E-mail: azasztalom@gmail.com


Ásványvizet, rágcsálnivalót biztosítok, és vendéglátónkkal együtt egy finom sütire és egy teára, vagy kávéra is meghívunk benneteket.

A jelentkezés e-mailben: buzoganyd@gmail.com

A jelentkezést követően küldöm el a 8000.- Ft értékű díjbekérőt. Ennek az összegnek a beérkezése érvényesíti a jelentkezést. A fennmaradó rész legkésőbb a workshop napján fizetendő. Akinek úgy egyszerűbb, a teljes összeg is fizethető átutalással, amennyiben a workshopot megelőzően beérkezik.

Üdvözlök mindenkit, és szeretettel várlak.


Dezső


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MÉG 3 HELY - február 17- Kalligráfia workshop, Copperplate alapok

Copperplate, avagy angol folyóírás, avagy Engrosser's/Engraver's Script, stb... a latin betűs kalligráfia egyik legszebb, leglátv...