Ötlettár

Kalligráfia minden alkalomra?


A Szépírás varázsa pontosan a személyességében, egyediségben rejlik. Minden olyan alkalomhoz lehet társítani, ahol ez fontos. A Kalligráfus ráadásul dolgozhat nagyon tradicionális, de nagyon modern módon is, a legváltozatosabb anyagokkal, hiszen szabadon tud igazodni korokhoz, stílusokhoz, hangulatokhoz és alkalmakhoz.


Az alábbiakban a leggyakoribb alkalmazási ötletek szerepelnek. Szó szerint nem teljes a tárház, de így is sokat kell görgetniük lefelé, mindenki szíves elnézését kérem ezért.

Meghívók, a legváltozatosabb igények szerint, akár csak névkitöltéssel, akár teljesen kézzel írva. Esküvői, ballagási, születésnapi borítékok címzése, ahol egyébként is minden darabhoz külön kell nyúlni. 

Nem ritka a kiváló minőségű, gyönyörű meghívó, ahol a meghívott neve az értékes borítékon szinte csak firkálmánynak tűnik. A kalligráfus viszont a címzéssel igazodni tud a meghívó stílusához, és a boríték méltó hordozója lesz tartalmának, megtisztelve egyúttal a címzettet, hiszen a meghívó átadásával együtt jár mindig a tisztességadás szándéka is.Ültetőkártyák megírása, egyedi igények szerint.


Köszöntő, amely kézzel írva különleges, egyedi értéket kap. 

Egyúttal személyre szabott ajándékként lehet átadni a felköszöntöttnek, és amely így később bármikor visszahozhatja az esemény szívmelengető hangulatát.


Köszönőlevél, amely így leírva sokkal személyesebb és emberibb tónust ad a mondanivalónknak.Versek, idézetek személyes jellegű ajándékozást tesznek lehetővé gyakorlatilag bármilyen alkalomra.

Okleveleket írhat, vagy egyszerűen tölthet ki személyre szólóan a Kalligráfus az alkalomhoz, vagy a meglévő arculathoz illő módon.Vendégkönyvek, naplók kezdő oldalát értékes módon lehet megszemélyesíteni, akár ajándék lesz, akár saját célra használjuk fel.
Kódexek, kódexlapok 

Akár családiról van szó, akár egyéb jellegű "kódex", már a név is sugallja a kézzel való írás igényét, akár a teljes könyvet, akár csak a kezdőoldalt kívánjuk kialakítani, akár csak egy lapot készítünk.Tetoválások és szépírás:


A tetoválások mindig egyediek. Szövegek esetében viszont gyakran nyúlnak számítógépes fontokhoz, azok kisebb-nagyobb hibáit is megőrizve, vagy egyszerűen iskolás kézírást használva kénytelenek szöveget varrni. 
Alább viszont van egy olyan példa, amikor nem számítógépes fonthoz nyúlt a tetováló művész, hanem én írtam a feliratot (tetováló művész: Markóth Zsolt).

Mint ahogy az emberi fantázia is határtalanul szárnyalhat, a kalligráfia is rendkívül sokszínű lehet.


Viszont mindig személyes...
           Mindig alkalomhoz illő...
           Mindig egyedi...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kalligráfia workshop, kezdő Copperplate

Copperplate, avagy angol folyóírás, avagy Engrosser's/Engraver's Script, stb... a latin betűs kalligráfia egyik legszebb, leglátv...