"Levelező" workshop

Fotó: Nagy Gábor, hungarytravel@gmail.com
Furcsán hangzik? Nekem is. Lehet, hogy később átnevezem. Vagy együtt nevezzük át. Valahol a workshop, kurzus, és a műkritika között. 

Mi a lényeg? A szépírás gyakorlása a mindennapokban alapvetően egyéni műfaj. Ha autodidakta az ember, eleve magában írogat. Ha tanfolyamot végzett, workshopon vett részt, utána szintén következik a rögösebb szakasz: otthon gyakorolni be azt, ami a közös munka során hozzánk ragadt. Ettől kezdve mindkét verzió egyéni munka, egyéni hibákkal, egyéni ráfordított idővel, egyéni irányokkal, és egyéni gyakorlási lehetőségekkel. 

A "Levelező Workshop" segítségével arra szeretnék lehetőséget adni, hogy mindenki ugyanígy, egyéni útmutatást kaphasson a gyakorlás, alkotás göröngyös, de izgalmas útjain, úgy, hogy bármikor, bármilyen kérdéssel, bármilyen szakaszban, időbeli kötöttség nélkül tehesse ezt.


Tehát fontold meg előbb az én kérdéseimet:


Ismerkedtél már a szépírással, akár autodidakta módon, viszont ellenőrzés mellett szeretnél fejlődni?


Elvégeztél már egy kezdő tanfolyamot, voltál már kezdő workshopon, és szeretnél továbblépni?Most ismerkednél a szépírással, de nincs közeledben tanfolyam/workshop? 


Különben is akkor érsz rá, amikor már mindenki más alszik?


Egyszerűen kíváncsi vagy részletes véleményemre,  kritikámra?


Hát akkor kezdjük leveleződni. Egyelőre csak így elektronikus verzióban. Elküldöd nekem befotózva, vagy szkennelve a mustrára szánt munkákat, gyakorlásokat, én meg átfogó elemzést küldök vissza, hogy tisztában légy azzal, mire kell még edzeni. Természetesen azt sem hagyom szó nélkül, ami jó benne. Nem a kedves biztatásért - annál szőrösebb szívű vagyok - hanem hogy tudd, mi az, amit érdemes lenne legalább ezen a szinten megtartani.

Konkrétan hogyan is működik? 


Több változatot alkalmazhatunk: - egy adott kérdés kezelése
                                                       - mérjük fel a szintet 
                                                       - rendszeres útmutatás 
                                                       - levelező "tanfolyam" lépésről lépésre


1. Adott kérdés kezelése: előfordulhat az, hogy egy bizonyos írásmódba szerettél bele, és ennek megfelelően akarsz valamilyen problémával kapcsolatosan elemzést kérni, vagy egy adott munkát, gyakorlást szeretnél véleményeztetni. Ebben az esetben egy szűkebb körű, kifejezetten arra a problémakörre vonatkozó "hibafeltárást" készítek, és specifikus javaslatokat küldök. 

Elemzés ára: 3.500.- Ft

2. Mérjük fel a szintet: Szeretnéd tudni, hogy hol állsz, de nem tudod, honnan kaphatsz objektív visszajelzést. Ennek a megválaszolására tökéletes az általános "állapotfelmérő" elemzés, amihez több munkáról/gyakorlásról kérek képet küldeni. Fontos, hogy ez az elemzés globális képet fog adni az átfogó, "rendszerhibákról": hol nem jó a tollkezelés, milyen a részletmegfigyelő/kezelő készséged, milyen a gyakorlási módszered, melyek a betűfüggő, vagy betűfüggetlen "típushibáid", és hogyan javaslom ezeket korrigálni. 

Erre az elemzésre figyelve módodban fog állni az, hogy a hibáid oroszlánrésze számodra is egyértelművé váljon, és ezeken dolgozva komoly fejlődést tapasztalhatsz magadon. 

Ezt a felmérést akkor is érdemes alkalmazni, ha valaki úgy dönt, rendszeresen kéri a későbbiekben a tanácsaimat, hiszen kiváló alap lehet az induláshoz.

Elemzés ára: 7.000.- Ft

3. Rendszeres útmutatás: kérdéskörtől, betűtípustól függetlenül döntesz úgy, hogy rendszeres elemzésre, tanácsadásra bocsátod gyakorlásaidat, munkáidat, mintha egy állandó "online" magánoktató segítségét vennéd igénybe. Ezt lehet úgy is kezelni, mint több "akut kérdéskezelést", de lehet úgy is, mint egy levelező tanfolyamot, több alkalmas modulokban.

Elemzés ára: 3.500.- Ft

5 alkalmas modul egyben: 16.000.- Ft

4. Levelező "tanfolyam", lépésről lépésre. Beleszerettél valamelyik betűtípusba és szeretnél tényleg jóban lenni vele? Akarod tudni, hogy miért lehet végtelenül játszani az Italic-kal? Mitől ennyire elegáns a klasszikus angol folyóírás, a Copperplate? Mitől lesz lenyűgöző egy Fraktur szövegtömb? 
Akkor kezdjük az alapoknál. Öt alkalmas modulokkal, a kezdetektől megyünk végig az adott betűtípuson, szisztematikus lecke- és gyakorlóanyagokkal, személyre szabott irányítással. Minden alkalom egyszeri leckefejezet küldéssel és kétszeri gyakorlás-ellenőrzéssel, elemzéssel, tanácsadással értendő.

5 alkalmas modul ára: 22.500.- Ft, 

Az ár tartalmazza az elektronikusan megküldött segédanyagok költségét is. FONTOS! 

A dolgok folyamata: 

1. Egy rövid e-mailben kérek megrendelést a fentiek bármelyik változatából. Amennyiben nem tudod eldönteni, hogy melyik lenne a legcélszerűbb, készséggel segítek, ha leírod a kérdésedet, vagy problémádat. 

2. A kiválasztott modul értékéről küldök egy számlát, és azt az ott szereplő számlaszámra kérem átutalni. 

Amennyiben bárkinek nem áll módjában átutalással rendezni, lehet postai úton, illetve készpénzes befizetéssel is rendezni (ezt kérem jelezni, hogy a számlát annak megfelelően állítsam ki), de minden esetben érvényes, hogy a megrendelés az összeg beérkezésével lesz élő

3. A megrendelt modulnak megfelelően, e-mailen bonyolítjuk le a teljesítést, kérem a szükséges anyagot és készítem el az elemzéseket, illetve kezdjük el a tanulást. 

N.B.! Különleges eset: azok számára, akik legalább 5 alkalommal vették igénybe az első három pont bármelyikét (akár a háromból együttesen), az 5 alkalmas Levelező "tanfolyam" lépésről lépésre mindössze 20.000.- Ft, a 22.500.- Ft helyett.

Remélem, mindenki megtalálja a neki jobban tetsző módot a tanuláshoz, fejlődéshez, és bármilyen kiegészítő kérdésben bátran keressetek:


Üdv a tintásüvegben!

Buzogány Dezső

Fotó: Nagy Gábor, hungarytravel@gmail.com
3 megjegyzés:

 1. Üdv!
  Sima workshop-ot szokott tartani valahol?
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Üdv, igen, a legközelebbi január 28-án, szombaton lesz. A részletekről, jelentkezési lehetőségről hamarosan posztolok bővebben.

   Dezső

   Törlés
  2. Üdv, posztoltam a január 28-i workshopról. Köszönettel: Dezső

   http://kallinaplo.blogspot.hu/2017/01/kalligrafia-workshop-januar-28.html

   Törlés

Kalligráfia workshop, kezdő Copperplate

Copperplate, avagy angol folyóírás, avagy Engrosser's/Engraver's Script, stb... a latin betűs kalligráfia egyik legszebb, leglátv...